Kosten

Pro deo

Wanneer u juridisch advies zoekt of een advocaat om u bij te staan rondom een strafzaak, dan brengt dit kosten met zich mee. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een advocaat te betalen. Wanneer dit het geval is, dan bestaat de mogelijkheid om een pro deo advocaat in te schakelen.

Een Pro Deo advocaat wordt betaald vanuit gesubsidieerde rechtsbijstand. Indien uw inkomen onder een bepaalde inkomens – of vermogensgrens ligt, kunt u hiervoor in aanmerking komen.

Deze financiële tegemoetkoming in uw advocaatkosten heet een toevoeging. Pro Deo advocaat, gesubsidieerde rechtsbijstand en toevoeging zijn termen die allemaal hetzelfde aanduiden, namelijk dat u de kosten voor bijstand door een advocaat niet zelf hoeft te betalen, of dat daarvoor een eigen bijdrage wordt vastgesteld.

Hoe kom ik hieraan?

De toevoeging wordt door een advocaat aangevraagd. Hiermee wordt de bijstand voor uw  advocaat bekostigd.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom?

Dit kan een advocaat u vertellen. Als u benieuwd bent of u in aanmerking komt, neem dan contact met ons op voor een afspraak, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Betaal ik dan helemaal niks?

Bij een Pro Deo advocaat betaalt u alleen eenmalig een eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag hangt af van uw inkomen en eventuele vermogen. Onze advocaten kunnen u helpen te bepalen hoe hoog deze bijdrage exact wordt. In veel gevallen geldt dat geen eigen bijdrage wordt bepaald. Word u vrijgesproken, dan is nooit een eigen bijdrage verschuldigd.

Wanneer kom ik niet in aanmerking?

Alleenstaanden met een fiscaal jaarinkomen boven de 26.000,- en gehuwden, samenwonenden of eenoudergezinnen met fiscaal jaarinkomen boven de 36.800 komen niet in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming (‘toevoeging’).

Wat kan ik doen als ik niet in aanmerking kom?

Mocht u niet in aanmerking komen voor een gesubsidieerde rechtsbijstand dan zullen wij met u naar een passend tarief zoeken. Dit tarief zal in verhouding staan tot de kwaliteit en de omvang van de aan u te leveren diensten. Ook zult u van tevoren ingelicht worden over de werkwijze en de verwachting van het proces, zodat u helderheid heeft voordat u met een van onze advocaten in zee gaat.
Te allen tijde zal de door u gekozen strafrechtadvocaat voor de juiste en daarmee beste verdediging gaan. Uw belang en uw wensen staan hierin centraal.

Meer weten?
Neem dan eens contact met ons op via info @straf.com of via het telefoonnummer ….